3 Mart 2014

TAHSİN YÜCEL: SONUNCU

Kitap adı: Sonuncu
Yazar: Tahsin Yücel
İlk yayınladığı sene: 2010

Yayınevi: Can Yayınları (1. Baskı 2010)
Sayfa sayısı: 330
ISBN: 978-975-07-1150-3










Türk edebiyatının ödüle doymaz yazarı Tahsin Yücel'in bu romanı, özellikle güzel Türkçe okumaya hasret kalmış okurlar için bulunmaz fırsat.

Sonuncu, çok özgün, hiç söylenmemiş sözleri dile getirecek bir roman yazmaya tüm yaşamını adamış varlıklı bir adam olan Selami Harici'nin hikayesini anlatıyor. Üç ayrı nesil gözüyle, yani eşi, oğlu ve torununun üçlü bakış açısıyla aktarılan öykü, bir anlamda o romanın yazılış süreciyle birlikte, bir ailenin üç nesil yaşadıklarını da okura anlatıyor. Aynı zamanda, yaratma eyleminin yaşattığı zorluk ve buhranları da göz önüne seriyor.

Duru ve son derece etkileyici bir Türkçe ile yazılmış olan roman, her ne kadar yeknesak bir konu üzerinde gelişse de, okura hem felsefi hem de sosyolojik açıdan birçok soru işareti de yönlendiriyor. 

Sonuncu, bir solukta okunan, okuru heyecanla bir sonraki sayfaya taşıyan kitaplardan değil. Daha ziyade, okuduğunuz her sayfayı sindirmek için zamana ihtiyaç duyduğunuz, biraz okuduktan sonra durup düşünüp bazı şeyleri sorgulamak istediğiniz türden insanı zorlayan bir roman. Zorlanmayı özlemiş olan okurlara tavsiye olunur...

Bu kitabı satın almak isterseniz:

http://www.dr.com.tr/Kitap/Sonuncu/Tahsin-Yucel/Edebiyat/Roman/Turkiye-Roman/urunno=0000000328344

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder