20 Mart 2014

İPEK S. BURNETT: ROMANCI

Kitap adı: Romancı
Yazar: İpek S. Burnett
İlk yayınladığı sene: 2013

Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları (1. Baskı 2013)
Sayfa sayısı: 272
ISBN: 978-975-08-2569-9










Romancı, 1980 doğumlu yazar İpek S. Burnett'in ilk romanı... İlk bakışta klişe bir konu üzerinde, zaman zaman eğreti duran diyaloglarla başlayan, ama sayfalarında ilerledikçe içinde kendinizi kaybettiğiniz, sürükleyici bir ilk roman hem de.

Hikaye, bir huzurevinde yaşamının son demlerini geçirmekte olan oldukça aksi ve nemrut bir yaşlı kadınla, yaz tatilinde harçlık biriktirmek için Anadolu'dan İstanbul'da yaşayan akrabalarının yanına gelmiş ve yengesinin yanında o huzurevinde çalışmaya başlayan genç bir kızın sıra dışı ilişkisi üzerine kurulu. Yaşlı kadın bu genç kızda geçmişinin parlak anılarını dinleyecek bir kulak, genç kız ise yaşlı kadında yaşamın bilmediği yönlerini buluyor. 

Woody Allen'ın "Paris'te Gece Yarısı" filmini andıran roman, özellikle de beklenmedik sonuyla okuru uzun süre etkisi altında bırakıyor.

Yaşamın sonlarındaki bir insanla yaşamın en güzel günlerinin başındaki bir diğer insanın arasındaki, anılarla ve iç diyaloglarla süslü bu ilginç ilişki, kitap seçiminde farklı bir soluk arayanlar için iyi bir seçim olacak...

Bu kitabı satın almak isterseniz:

http://www.dr.com.tr/Kitap/Romanci/Ipek-S-Burnett/Edebiyat/Roman/Turkiye-Roman/urunno=0000000447633

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder