22 Mart 2014

ARNALDUR INDRIDASON: SESLER

Kitap adı: Sesler
Orijinal adı: Röddin
Yazar: Arnaldur Indridason
Çevirmen: Sıla Okur
İlk yayınladığı sene: 2002

Yayınevi: Doğan Kitap (1. Baskı-2012)
Sayfa sayısı: 317
ISBN: 978-605-09-1134-3








Polisiye roman meraklısı olup klişelerden sıkışmış olanlar için, İzlandalı yazar Arnaldur Indridason'un bu kitabı farklı bir okuma deneyimi sunuyor.

Eserleri 26 ülkede 21 farklı dilde yayınlanmış olan ve polisiye kitaplar alanında birçok önemli ödüle layık bulunmuş bu yazarın maalesef Türkçe'ye çevrilmiş çok az sayıda eseri var. "Sesler" işte bu az sayıdaki romandan biri...

Kahramanımız dedektif Erlendur, İzlanda'nın başketinde turistlerin yoğunlukla konakladığı otelin kapı görevlisinin ölümünü araştırmaktadır. Noel'den hemen önce gerçekleşen cinayette neredeyse hiç ipucu yoktur ve hatta cinayeti gerektirecek bir neden bile bariz bir şekilde görünmemektedir.

Polisiye romanlarda alıştığımızın klişelerin oldukça dışında bir örgüye sahip olan bu roman, aynı zamanda, hiç tanımadığımız İzlanda kültürünü ve bu kültürün hiç de alışık olmadığımız iletişim şekillerini ortaya koyarak, sadece bir cinayet öyküsü olmaktan çıkıyor, ülkemiz okurları için aynı zamanda başka bir kültürün tanınmasını da sağlıyor.

Polisiye romanlarda biraz farklılık arayan tüm okurlara tavsiye olunur. 


Bu kitabı satın almak isterseniz:

http://www.dr.com.tr/Kitap/Sesler/Arnaldur-Indridason/Edebiyat/Roman/Korku-Gerilim/urunno=0000000418537

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder